От времето на Иван Костов десните партии в България обсъждат

...
 От времето на Иван Костов десните партии в България обсъждат
Коментари Харесай

Жаблянов: Стандартът на живот в България може да промени само мнозинство със социално мислене

 _2024 _02_izbori_v01 (3)

 

„ От времето на Иван Костов десните партии в България разискват един и същи въпрос – какъв да бъде бюджетният недостиг. Тоест, на финансовия министър на края на годината да му излезе сметката и да се регистрира пред институциите. Левицата имаме друга философия - че тежестта на всички структурни промени, които се вършат в бюджета, стопанската система и обществото, не могат да бъдат за сметка на българските жители. “

Това съобщи претендентът за депутат от „ Българска социалистическа партия – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА “ Валери Жаблянов в избирателен спор в ефира на БТВ.


Според него събирането на бюджетните доходи и бюджетните разноски би трябвало да бъдат подчинени на по-сериозна бюджетна дисциплинираност. Той даде образец с практиката на държавните управления на ГЕРБ големи средства да се разпределят през постановления на Министерски съвет и напомни, че парламентарната група на Българска социалистическа партия неколкократно е изисквала да се покаже какъв % от разноските на страната са се харчили по този метод.


„ Сегашната данъчна система в България не си прави работата. Плоският налог сътвори голямо обществено разделяне в обществото, от една страна и от друга- облагодетелства огромните непознати вложители, които изнасят облагата си, за сметка на българските производители. Трябва да реализираме единодушие, че данъчната ни система предстои на промяна, тъй като България не може да продължава да бъде данъчен парадайс в Европейски Съюз “, безапелационен бе Жаблянов.
По неговите думи, в случай че желаеме качеството на живот на страните от Централна Европа, би трябвало да променим равнището на обществените разноски. „ Без 5% годишен растеж на стопанската система, какъвто от „ Българска социалистическа партия – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА “ сме заложили, всичко останало, което сега се приказва, е нереалистично “, уточни претендентът за депутат.
Валери Жаблянов цитира притеснителната статистика, че 1 милион български жители са задлъжнели. „ Нали разбирате, че това е кух стандарт на живот – заблуда? Стандартът на живот може да се промени, когато имаме друго качество на опазването на здравето, друго качество на образованието и друго качество на околната среда. Това може да се случи, когато в Народното събрание има болшинство със обществено мислене. В момента такова няма “, акцентира той.
По думите му форсираното влизане в еврозоната, за което приказват десните партии, сега е в прорез с действителния стопански бранш в България, в който има спад на индустриалното произвеждане поради спада в европейската стопанска система.
Според Жаблянов в Българи се води официална обществена политика без необикновен забележим резултат. „ Имаме потребност от нова обществена политика. „ Българска социалистическа партия – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА “ предлага стратегия от 100 точки, където обществената политика заема съществена част “, сподели той и добави, че обществените ограничения на левицата не надвишават значимо сегашните параметри в бюджета, а става за друга философия и друго систематизиране на средствата.
„ От отговорите на Асен Василев и Цончо Ганев откривам, че в идващото Народно заседание ще има едно огромно обществено насочено болшинство, готово на основни промени и в данъчната политика, и в бюджетната политика. Струва ми се, че 100-те точки на Българска социалистическа партия са залегнали в стратегиите на партии, които се обявяваха за десни “, реагира в заключителната част на дебата Жаблянов.
Той приключи с послание към българските жители: „ Сегашното развиване на стопанството, на политиката, измененията в Конституцията - всичко това е резултат от политическите неумения на партиите от десницата. Подкрепете „ БСП- ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА “ – ние можем да променим всички това. “

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР